Nederlandse Wing Chun Federatie

DE OUDSTE WING CHUN STROMING VAN NEDERLAND
Logo Van De Nederlandse Wing Chun Federatie De Nederlandse Wing Chun Federatie is een continuatie van de inzet van Sigung Wong Kiu die het Wing Chun in 1973 in Nederland invoerde. De Nederlandse Wing Chun Federatie heeft als doel het doen praktiseren van het Wing Chun Kung Fu in zijn meest authentieke en volledige vorm zoals doorgegeven door Sigung J. Wong Kiu en diens opvolger de Cheung Moon Yan, Sifu D. Wachtberger.
Het bestuderen van het Wing Chun zoals het oorspronkelijk bedoeld is, als een zeer toepasbare en efficiënte gevechtskunst. Dit door de ontstaanslegende, de vijf principes en de vormen te onderzoeken, te interpreteren en toe te passen in training en gevecht. Het bepraktiseren van het Wing Chun als vecht- of wedstrijd discipline komt op de tweede plaats.
De Nederlandse Wing Chun Federatie beoogt de beoefenaren de theoretische en praktijk gerichte zijde van het Wing Chun Kung Fu, alsmede de bij deze stijl toebehorende filosofie en de sociale en mentale instelling, bij te brengen en de harmonie en eendracht onder alle Wing Chun leden te vergroten.

LERAREN ZIJN RIJKS GEDIPLOMEERD

– of in opleiding hiervoor
De Nederlandse Wing Chun Federatie heeft leraren die rijks gediplomeerd zijn. Sifu D. Wachtberger is door Sigung Wong Kiu aangewezen als zijn wettelijke opvolger en is de enige die van Sigung Wong Kiu een leraren certificaat heeft ontvangen en nog in diens onderwijst.

ERKENNING

Als een school of organisatie deze diplomering niet heeft hoeft het zeker niet een slechte school of organisatie te zijn. Maar als een school deze erkenning aanvraagt en niet toegewezen krijgt en er daarna op af geeft zegt dat wel veel over deze school, niet over de erkenning.

De Nederlandse Wing Chun Federatie is er trots op deze diplomering te hebben ontvangen.
Er is hier tenslotte hard voor gewerkt.

Op school brengt u uw kind naar een gediplomeerd sportleraar.
Voor het Wing Chun doet u natuurlijk hetzelfde.
Voor Wing Chun Kung Fu gaat u naar de Nederlandse Wing Chun Federatie.
 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord